Jouw portret

Heb je het verlangen jezelf aan te kijken of een bepaalde periode in je leven vast te leggen? Wil je dit op een intieme en openende manier doen? Dan is jezelf laten portretteren een heel gerichte en fijne manier. Je hoeft namelijk even helemaal niks. Gewoon zijn. Tijd om te ademen, te reflecteren en te mijmeren. En dat zou ik ieder mens wat vaker gunnen in zijn/haar leven.

Een portret is een beeltenis van jezelf, in een specifieke fase van je leven. Dit is wat er is, en het mag gezien, in al zijn rauwheid en verfijning, zowel de donkere als de lichte kant. Het portretteren werkt als een uitvergroting van je dagelijkse leven. In het heel klein van het samen werken aan jouw portret, wordt ook hetgeen wat in je dagelijkse leven speelt, zichtbaar. Bij iedereen is er weer iets nieuws aan te kijken en te ontdekken.

Reactie geportretteerde
“Erika heeft de gave een setting te creëren waarin je je helemaal bloot kunt geven. In deze situatie van openheid ontstond er een gezamenlijke energie tussen mij als model en Erika als kunstenaar die mij veel inzichten en een onvergetelijke ervaring heeft bezorgd: een heel leerzaam, dierbaar en waardevol proces met een fantastisch treffend portret als tastbaar aandenken.”

Live schilderen is waar mijn absolute passie ligt. Het is een heel kwetsbaar en intiem proces om iemand van zo dichtbij te mogen meemaken. Ik ben dan ook dankbaar dat ik dit werk mag doen. Voor mij ben je een held als je jezelf op deze manier aan wilt kijken!

Als je je aangetrokken voelt om jezelf op deze manier weer wat beter te leren kennen, voel je vrij om te komen zitten. Het live schilderen vraagt je een tijdsinvestering van 1 ochtend, middag of avond per week of per 2/3 weken. We zien elkaar rond de 6 keer. Ik maak ook een aantal foto’s zodat ik af en toe tussen onze sessies door kan werken aan je portret. Ik schilder in mijn atelier in Amerongen, maar ik kan ook naar jou toekomen, mocht het belangrijk voor je zijn om jezelf in je eigen huis of werkplek te laten portretteren.

Ben je enthousiast? Dan is het fijn om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Richtprijzen
Jouw portret, afhankelijk van formaat: 1.500 tot 2.000 euro.
Ten voeten uit portret, afhankelijk van formaat: vanaf 5.000 euro.

Portret Julia Atelier Erika Vermeer
Portret Julia Atelier Erika Vermeer

Nieuwsgierig naar mijn werk? Bekijk hier een aantal schilderijen en studies.