Beeldend kunstenaar Erika Vermeer schildert en schrijft over het mens-zijn, het leven en al het moois dat er te beleven valt in onze volmaakte reis door de wereld.

Het leven en de mens zijn mijn grootste inspiratiebron. Nieuwsgierig en leergierig van aard ben ik, altijd al geweest. En geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Al deze interesses kan ik kwijt in mijn metier als kunstschilder.

Ik voel me steeds meer verbonden met de mensen en de wereld om me heen. Ik leer dat het helend is om op een waarachtige manier samen te zijn. En met waarachtig bedoel ik met het hart verbonden. We leven tegenwoordig zo vanuit ons hoofd, vanuit ons mentale veld, dat het geen vanzelfsprekendheid meer is om vanuit een hartsverbinding met elkaar in contact te zijn. En als je in diep contact kunt zijn met elkaar, dan komt er iets in beweging. Een inzicht, een gevoel van diepe verbinding, blijdschap, vreugde. Dat geeft het portretteren mijn. Diepe levensvreugde en vervulling. Ik hoop dat ik jou/jullie enthousiast kan maken om dit bij jezelf eens te ontdekken. In nieuwsgierigheid te kijken en te ervaren.

Het is een heel proces zo, samen creëren, want zo zie ik het portretteren van een mens. Je creëert samen het schilderij, het ontstaat niet alleen vanuit mijn energie, maar ook vanuit jou en het leven zelf. Vanuit dit samenzijn ontstaat een krachtig werk waar je urenlang naar kunt kijken. Als je je aangetrokken voelt om op deze manier jezelf weer wat beter te leren kennen, voel je vrij om te komen zitten. Mijn ervaring leert dat ik ook weer leer van jou. En dat is zo waardevol voor beiden.

Let’s walk each other home

Nieuwsgierig naar mijn werk? Bekijk hier mijn schilderijen en studies.

Exposities
2024: groepsexpositie, info volgt
2023: Buitenplaats Sparrendaal, driebergen
2021: solo expositie ‘Resumé’, Buitenplaats Amerongen, Amerongen
2020: groepsexpositie ‘Weekend van het portret’, Loods 6, Amsterdam
2019: groepsexpositie ‘Kunst op locatie’, Napoleonschuur, Amerongen

Opleiding | scholing | ontwikkeling
2023: Atelier Braat Amsterdam, schilderen naar live model, experimenteren met toets en kleur
2022-2023: Wackers Academie Amsterdam, jaarcursus schilderen naar live model. docent: Rogier Willems
2022-2023: HBO opleiding, School of Life levenstherapie. Zelf-ontwikkeling, therapeutschap, dieper leren kijken naar de mens tegenover me, dieper leren verbinden met mezelf en mijn creaties, leren van energetische waarneming
2019: Klassieke Academie Groningen, discipline: schilderen (verschillende docenten o.a. Paul Boswijk, Hans Parlevliet)
2018-2019: In opleiding bij Inge van Noortwijk, discipline: tekenen (Beeldend kunstenaar, docent,
wetenschappelijk tekenaar, o.a. werkzaam bij museum Naturalis Leiden)
2016-2018: KLU, diverse cursussen kunstgeschiedenis
2016-2017: Jaarcursus bij Tineke Bosma, discipline: schilderen, Utrecht
2015-2016: In opleiding bij Arris Tijsseling, discipline: schilderen (Beeldend kunstenaar, docent,
kunsttherapeut)
Voor mijn kunstenaarschap: Hoger Hotel Onderwijs, Hogeschool Zuyd, Maastricht, gewerkt in de hotellerie in NYC, bij een cateraar in NL, en aansluitend, 9 jaar lang, een eigen onderneming gerund, totdat mijn wakeup call kwam en ik ging schilderen