Loods 6, Amsterdam
18 t/m 20 september 2020
Weekend van het Portret september 2020

Het portret van Peter-Paul is te zien tijdens de tentoonstelling van het weekend van het Portret van 18 t/m 20 september in Loods 6 Amsterdam.

Het Weekend van het Portret 2020
Stichting De Nederlandse Portretprijs organiseert wederom een Weekend van het Portret. Vanuit het doel om portrettisten in 2D en in 3D kans te bieden zich te presenteren, en om het publiek de unieke gelegenheid te geven om het gevarieerde werk van hedendaagse portrettisten bijeen te zien. De tentoonstelling heeft als thema ‘de Muze’.

Een onafhankelijke commissie heeft uit 524 digitale inzendingen circa 100 werken voor de tentoonstelling geselecteerd. Een programma met lezingen en paneldiscussies zal het thema verder uitdiepen. De winnaars van de Portretprijs 2019, Mooniq Priem en Scott Bartner zullen officieel hun werk overhandigen aan de door hen geportretteerden, resp. Frans Leidelmeier en Stefano Keizers. Ook publiekswinnaar Fulco de Vos zal zijn nu gereed zijnde portret van Michael van Praag aan de geportretteerde overhandigen. Het belooft dus een boeiend weekend te worden waarin kunstwerken, wetenschap en opinies elkaar verrijken.

‘De Muze’: van 18 t/m 20 september te zien in Loods 6 te Amsterdam.

De tentoonstelling wordt ingericht volgens de richtlijnen van RIVM